Hyviä uutisia Sinulle!

21.12.2021

Sana ”evankeliumi” tarkoittaa yksinkertaisesti hyviä uutisia. Vaikka sana onkin tämän päivän uskonnollista terminologiaa, oli sillä alun perin täysin maallinen merkitys. Kun keisarilla oli hyviä uutisia, hän lähetti matkaan sanansaattajia. Eri puolella valtakuntaa sijaitsevien kaupunkien toreilla he huutelivat ”Evangelion! Evangelion!” ja kaikki kiiruhtivat kuulemaan uutisia, ”Hyviä uutisia! tulkaa kuulemaan hyviä uutisia!” Sanansaattajat kutsuivat. Lainaus kirjasta Joka kodin raamattuopas, kirjoittajana Mike Beaumont.

Kulunut vuosi ja edellinenkin on ollut sellainen, jolloin hyviä uutisia on todella kaivannut. Korona-epidemian kurimuksessa on odotettu koko ajan hyviä uutisia. Eteenpäin on päästy, mutta vielä tarvitaan sitkeyttä ja malttia ennen kuin paluu normaaliin ihmisten väliseen kanssakäymiseen tapahtuu. Syksyllä oli jo toivo, että yhdistyksemme toiminta palautuu takaisin normaaliin. Siihen tilanteeseen, jossa kevään ja syksyn koulutuspäivät voidaan pitää paikan päällä ja tavata toisiamme kasvokkain. Hyviä uutisia voitiinkin välittää jäsenillemme, kun elokuussa aloitimme ”live-päivien” ilmoittautumisen.  Hyvinkään koulutuspäiviä 19.-20.5.2022 suunnitellaan edelleen paikan päällä pidettäväksi, vaikka koronaviruksen Omikronmuunnos onkin leviämässä kovaa vauhtia Suomessakin. Yhdistyksemme hallitus seuraa tilannetta ja tekee sitten päätöksen koulutuspäivien toteutusmuodosta terveysturvallisuusasiat huomioiden.

Tällainen jatkuva uusien muunnosten kanssa eläminen näyttää vaikuttavan henkiseen ilmapiiriin. Tarvitaan hyviä uutisia ja tulevaisuuden toivoa jotta jaksamme. Tiedämme, että viranomaiset, lääkeyhtiöt sekä terveydenhuollon ammattilaiset tekevät kaikkensa, jotta korona-virusepidemia saadaan ainakin sellaiseen tilaan, että se ei enää hallitse yhteiskunnan ja yksilön elämää niin paljon kuin nyt. Yhdistyksemme perustehtävänä on edistää jäsentensä ammattipätevyyden kehittymistä ja valvoo heidän yhteiskunnallisia, taloudellisia ja ammatillisia etujaan sekä edistää jäsenistön yhteenkuuluvuutta. Yhteenkuuluvuutta lisää pienetkin hyvät uutiset. Yksinkertainen kysymys, ”Mitä sinulle kuuluu?” voi olla jo sellainen hyvä uutinen, joka auttaa jaksamaan arjen haasteissa.

Haluan kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia yhdistyksemme jäseniä, hallitusta ja yhdistyksemme sihteeriä. Olemme jäsenmäärältä pieni, mutta arvostettu yhdistys. Yhdistyksessämme on ollut paljon talkoohenkeä, jonka merkitystä ei voi koskaan liikaa korostaa tai kiittää. Kaikista haasteista ollaan selvitty. Yhdistysten jäsenten palaute hallitukselle on ollut hyvää ja sydäntä lämmittävää.

Toivotan kaikille hyvää ja rentouttavaa joulunaikaa ja siunausta tulevalle vuodelle.

Tapio

Tapio Yliluoma, puheenjohtaja, Kirkon Hallintovirkamiehet ry